Wim

Ik heb een nieuwe vriend. Hij heet WIM.    

Ik ontmoette WIM dankzij mijn echtgenoot. Die leerde hem kennen op een boekpresentatie en was meteen van hem onder de indruk. Thuis vertelde hij enthousiast over zijn nieuwe kennis. Zo kwam het, dat ook ik in de ban raakte van WIM. Dat is het leuke van WIM: hij spreekt iedereen aan. Man of vrouw, oud of jong. Zelf is WIM niet zo jong. In tegendeel: hij is zo oud als de wereld. Dat merk je, als je WIM omarmt. Dan is het, of hij er altijd is geweest.

WIM is het geesteskind van Frits Löhnen. Deze mental coach van o.a. Henny Huisman en Ernst-Daniël Smid (ik bedoel maar!) schreef het boek ‘De mentale evolutie’. Daarin legt hij “stap voor stap uit hoe het systeem mens in elkaar zit, zodat je de mental coach kunt worden van jezelf”. Van het boek heb ik alleen pagina 52 gelezen. Toen zag ik het licht.

Als er iets gebeurt waardoor je in de stress schiet of boos wordt, zegt Löhnen op die pagina, denk dan aan WIM:

  1. Wat is er aan de hand?
  2. Is dat zo erg?
  3. Maak je niet druk!

Het klinkt simpel, en ik kan je vertellen: dat is het ook. Juist doordat het zo simpel is, viel bij mij het kwartje. Eindelijk! 

Probeer het zelf maar eens. Je zult zien: je raakt net zo verslingerd aan WIM als ik.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.